A porfestésről

1.    Mi az a porfestés?

 

A porfestéses egy speciális felületkezelési eljárás, mely során a porított festéket egy gerjesztett elektromágneses tér segítségével visszük fel a fémfelületre. A porfestendő tárgyat elektromosan feltöltjük, így az ellentétesen polarizált festékanyagot magához vonzza. Hőkezelés hatására a porfesték térhálósodik és  homogén réteget képez a felületen. Egyéb utókezelésre nincsen szükség, nincsen száradási idő sem, kihűlést követően a termék készen áll a csomagolásra és elszállításra.

 

2.   A porfestés menete

 

1. Első lépésként törekszünk a porfestendő termék optimális és biztonságos elhelyezésére a conveyor pályán gördülő kocsin.  

2. Tisztítás: Amennyiben a Megrendelő vagy a félkész termék felülete igényli, a fémalkatrészt acél szemcsés szórásnak vetjük alá szemcseszóró termünkben, amíg fémtiszta nem lesz.

3. Előkezelés: vasfoszfáttal és ioncserélt vízzel mossuk le a kezelendő felületet
4.Szárítókemence: az előkezelés után maradt vízcseppeket a szárítókemencében szárítjuk le a termékről
5. Porfestés: a porfestő kabinban történik az elektrosztatikus porfestés. A rendszer rendelkezik ciklonos porfesték visszanyerési technológiával, így minimalizálni tudjuk a porfestési hulladék keletkezését.
6. Beégető kemence:  beégetési hőfok és időtartam meghatározása a festék gyártójának előírásai valamint a termék falvastagságának figyelembe vételével történik. 
7. A kemencéből kijövő termék pihenőpályán kihűl, vagy igény esetén újabb kör porfestés és beégetés alá kerül (többrétegű festés esetén).
  Ez után következik a végellenőrzés a rétegvastagság, esztétikai és a megrendelő által előírt minőségi megfelelőség vizsgálata.
8. Ezek után történik a termék szakszerű csomagolása és elszállítása vagy deponálása.

 

3.   A porfestés előnyei:

 

-          Tökéletes korrózióvédelem a hosszú élettartamhoz

-          Dekoratív optika, korlátlan színváltozatosság

-          Továbbfejlesztett mechanikus terhelhetőség más felületi bevonatokkal összevetve

-          Gazdaságosság az innovatív technológia révén

-          Környezetkímélő eljárás a porfesték keringető rendszernek és a környezetbarát bevonóanyagoknak köszönhetően

-          Nincs száradási idő, a tárgy meghűlése után azonnal felhasználható, szállítható

 

4.    Milyen anyagok porfesthetők?

 

Mivel a porfesték felhordása elektrosztatikus eljárás, csakis olyan anyagok porfesthetők, amelyek vezetik az elektromosságot.

 

5.   Porfestés előtti lépések:

 

Első lépésben a szinterezendő tárgyat elő kell készíteni a felületkezeléshez, tehát meg kell tisztítani minden szennyeződéstől és kijavítani a felületi egyenetlenségeket. A felület úgymond “fémtiszta” kell legyen, tehát el kell távolítani bármi nemű olajos szennyeződést, oxidációt, és/vagy hegesztésből származó idegen anyagot. Ez az előkezelés segíti a porfesték jobb megtapadását a kezelt felületen.

Cégünk két lépcsős előkezelést alkalmaz:

 

5.1  Mechanikai felületkezelés:

 

 A mechanikai felület előkészítő eljárások közül a legszélesebb körben a szemcseszórás (Homokfúvás: A homokfúvás a közismert neve annak az eljárásnak, ahol apró szemcsék és magasnyomású levegő segítségével különféle felületeket tisztítanak, vagy díszítenek. Alapvetően szemcseszórásról van szó, de a korai időkben főként homokot használtak) kerül alkalmazásra, amely rendkívül hatékony a durva szennyeződések esetében, ráadásul teljes egészében környezetbarát.

 

5.2 Vegyi felületkezelés:

 

Szemcseszórás után a munkadarab a vegyi előkezelő kabinba kerül ahol magas nyomású kézi pisztolyokkal előkezelik a szemcseszórt felületet.

A következő lépéseket alkalmazzuk:

5.2.1        Savas zsírtalanítás

5.2.2        Öblítés 1.

5.2.3        Vasfoszfátozás

5.2.4        Öblítés 2.

A vegyi előkezelés után következik a víz leszárítása egy külön kemencében, majd a porfestés és beégetés.